Понякога са нужни само 3 години

Основната причина, поради която започнахме да пишем нашия блог, беше че искахме да разкажем множеството успешни истории на нашите участници, които във времето останаха някак скрити. Такава е и тази на Соня Цветкова. От „неориентирана студентка“, която не е много сигурна, какви възможности предлага бизнесът и какви умения трябва да притежава тя, Соня тази година беше вече ментор на 9-тото издание на събитието. Ние много се гордеем с нея и се надяваме да продължава все по-устремено да върви пътя си напред. Но нека тя сама да ни разкаже за началото и как от участник стана ментор на събитието само за 3 години.

Здравей Соня, много се радвам, че се съгласи именно с теб да продължим нашата рубрика, която разказва успешните истории на нашите участници 🙂 Къде те намирам сега? 

Вкъщи на дивана, с чаша кафе в ръка, малко преди да започне работният ден 🙂 

Разкажи ми кой е най-яркият спомен от събитието? 

Синергията, която се получава между участниците, развълнувани да научат нещо, да се предизвикат  и да се запознаят с вдъхновяващи личности и менторите, нетърпеливи да споделят своя опит и да дадат полезни съвети на bootcamper-ите.

Можеш ли малко по-подробно да ни разкажеш какво се случи с теб в професионален план след него? 

Когато за първи път участвах в Pitch Bootcamp беше преди дооооста време (може би 3 години), все още бях неориентирана студентка 😀 и исках да разбера какви възможности предлага бизнесът и какви знания и умения трябва да притежавам аз, за да давам по-голяма стойност на компанията, чийто служител ще бъда един ден… И си тръгнах от събитието с много повече от това, за което съм безкрайно благодарна на готините организатори на Pitch Bootcamp 🙂 Не исках денят да свършва, запознах се с толкова разнообразни хора, ментори и участници, които ми даваха идеи и насоки не само относно професионалното развитие, а и личностното такова (благодарности на Георги Малчев и импро театъра – силно препоръчвам!!!)

Със сигурност станах много по-уверена да представям себе си по време на интервю за работа, което ми помогна при кандидатстването ми в PwC, където вече втора година съм част от екипа.

Тази година ти вече беше и ментор на Pitch Bootcamp. Разкажи ни какво е да си от другата страна? Какво най-ярко ти направи впечатление?

Първо, благодаря за поканата! За мен това беше колкото вълнуваща, толкова и отговорна роля, тъй като исках да дам максимална стойност на участниците и като ментор да ги предразположа да дадат най-доброто от себе си, но с помощта на Жюстин и Вики вярвам, че се получиха интересни дискусии. 

Останах наистина впечатлена от участниците, бяха доста силна група. Част от тях бяха все още ученици, други едва в първите няколко години от университета, а вече бяха постигнали големи успехи зад гърба си. Стискам им палци да продължават все така и нямам търпение след време да има follow-up какво се е случило с тях след събитието.

Кое към момента оценяваш като твой най-голям личен успех в професионален план? На какво се дължи според теб?

Все още съм в началото на своя кариерен път, така че е трудно да говоря за големи успехи. За мен всеки ден, в който научавам нещо ново и заедно с екипа решаваме даден проблем, е една малка победа и знам, че с голяма доза отдаденост, постоянство и вътрешна мотивация, големите успехи рано или късно ще дойдат.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме всички онези смели авантюристи, мечтатели, предприемачи, които не се страхуват да експериментират, да се провалят и да опитат отново. 

За мен Pitch Bootcamp e…

Приключение, в което бих се впуснала отново и отново.