Невероятните приключения на Ана в страната на Pitch Bootcamp

*всички прилики с Алиса в Страната на чудесата са случайни

Началото…

За първи се включих в Pitch Bootcamp като участник в третото издание на събитието през ноември 2017 г. Когато се записвах, не можех да си представя какво невероятно приключение ме очаква!

Научих за Pitch Bootcamp от един огромен, ярък, червено-лилав постер в Софийския Университет, който нямаше как да пропусна. Посланието веднага ме грабна: “Днес правиш избор, кой ще бъдеш утре. Кандидатствай за Pitch Bootcamp днес и дай летящ старт на кариерата си!”

“Хм, да избера бъдещата си кариера… Хмм, да дам летящ старт на кариерата си… Може би имам нужда точно от това. Може би трябва да се запиша!” – това бяха мислите ми в този момент, но реших да не прибързвам и да науча повече за събитието преди да кандидатствам.

Приключението започва a.k.a. съдбоносният плакат!

Искрата беше запалена!

Няколко дни по-късно попаднах на предсъбитие за Pitch Bootcamp в Софийския университет и реших да проверя за какво всъщност става дума. Тогава се запознах с Ели и Диляна, а по-късно и с Диана и Коко. Техният ентусиазъм, приятелско отношение и желание да развиват таланта и потенциала на младежите веднага ме “зарази”.

Едно по-различно кариерно събитие

След предсъбитието осъзнах, че Pitch Bootcamp няма нищо общо с останалите кариерни събития, за които бях чувала. Екипът на Pitch Bootcamp не само се стремеше да помогне на младите хора да си намерят работа или да ги научи как да подготвят добро CV, а имаше много по-голяма цел и кауза!Обединени от обща кауза!

Докато фокусът на много кариерни събития е предимно да свържат млади хора, търсещи работа, с представители на фирми, Pitch Bootcamp се оказа трамплин, вълнуващо пътешествие към себепознанието и преоткриването на собствените ни таланти, умения и мечти. По време на събитието останалите участници и аз имахме възможността да се запознаем с опитни професионалисти от различни сфери, да се поучим от техния кариерен път и личен опит, както и да получим обратна връзка за нашето представяне.

Време за „pitch“ – ами сега?

Приключението Pitch Bootcamp

Включих се в приключението Pitch Bootcamp изпълнена с любопитство и без конкретни очаквания. Бях сигурна, че ще науча много неща и че ще получа обратна връзка и полезни съвети за бъдещото ми кариерно развитие. След като видях колко ентусиазиран, вдъхновен и изпълнен с вяра в потенциала на младите хора е екипът на Pitch Bootcamp, бях сигурна, че ще бъда част от едно невероятно събитие с кауза. И не останах разочарована!

По време на двудневната програма научих много за изкуството да представяме себе си – силните ни страни, опита и очакванията ни – по ефективен, точен и ясен начин (колкото и лесно да звучи, да се “pitch”-неш в рамките на две минути е доста сложна задача!). Освен това научих много полезни трикове за подготовката на добро CV, LinkedIn профил, както и съвети как да се държа преди, по време и след интервю за работа (интересен факт: специалистите по човешки ресурси в средно отделят по-малко от 20 секунди на CV, когато ги преглеждат за първи път!).

Изкусвото да представяме себе си – очите на четири!

Happy end… or a new beginning?

Преди участието ми в Pitch Bootcamp се притеснявах от мисълта за интервю за работа. Но, както всички знаем, колкото повече се подготвяме за нещо, толкова по-уверени в себе си ставаме. По време на събитието само за един ден имах повече интервюта, отколкото бях имала общо до този момент! Освен това се запознах с нови интересни хора, с които се учехме един от друг и “израствахме“ заедно. А и човек не всеки ден има възможност да се запознае с толкова много професионалисти от различни сфери, да поговори с тях и да се поучи от личните им истории и предизвикателства!

Освен че научих много нови неща и придобих ценен опит, по време на Pitch Bootcamp III намерих нови приятели и изживях много незабравими мигове! 🙂 Затова реших да се присъединя и към следващите издания на събитието, този път като доброволец, за да се запозная с още повече интересни хора и да споделя своя опит с новите участници в приключението Pitch Bootcamp!

В очакване на следващите приключения!
Ана Георгиева – участник в Pitch Bootcamp III, част от екипа на Pitch Bootcamp IV, V & VI.