„Pitch Bootcamp e страхотна възможност да видиш себе си по нов начин“

Здравей Мариана! Много ти благодарим, че прие да ни разкажеш своята история. Къде те намираме сега?

Физически съм си вкъщи – все още съм home office, вече толкова свикнах, не си представям как ще се върна към старото си ежедневие. В професионален план също съм онлайн – занимавам се с различните начини за дигитална комуникация: в социалните мрежи, вайбър, имейли, статии и всичко друго, което може да има на един уебсайт. Официално съм част от екипа на Филип Морис България където отговарям за дигиталното съдържание, но освен това имам и няколко други проекти, по които работя в същата сфера – така уча нови неща и поддържам креативността и мотивацията си!

Ти участва в едно много запомнящо се издание на Pitch Bootcamp. Кой ти е най-яркия спомен от събитието?

Най-яркият ми спомен е атмосферата, на която участниците бяхме свидетели там и начинът, по който тя ни свърза един с друг. Все още се “следим” онлайн с някои от участниците – новият начин на комуникация. Вдъхновяващо е да виждам как се развива всеки от тях и в каква посока е тръгнал – дава ми по-голяма перспектива за това колко много възможности има и по колко различни пътища може да тръгне човек.

Какво ти беше впечатлението от менторските сесии (pitch sesions)?

Вярвам, че всеки човек, който срещам ме учи на нещо ново – съзнателно или не. За съжаление, силната ми страна определено не е помненето на лица, имена и дори конкретните съвети, уроци, които съм получила от тях. Помня, обаче, емоции. Емоционалният спомен, който съм запазила от събитието е, че всичко, което ми се случи там, от лекторите през задачите до менторските сесии, допринесе към това да ми възвърне вярата в мен, да ми покаже колко големи възможности има пред мен и да ми докаже, че без значение какви стъпки/съвети ще следвам, мога да постигна всичко, което искам да постигна. Поглеждайки назад, точно това е допринесло най-много за развитието ми след това – като професионалист и като личност.

Промени ли се по някакъв начин след събитието?

Събитието за мен беше една от първите ми стъпки към възстановяване на професионалното ми самочувствие.

По това време бях в нещо като “професионална депресия” – бях изгубила пътя си, не виждах уменията си като важни, съществени или отличаващи. Събитието ме накара да се замисля над опита, качествата и прогреса, които съм постигнала от 17-годишното момиче, което раздава листовки на метрото, до професионалистът който бях станала до онзи момент и който продължава да се развива всеки ден.

Как оценяваш професионалния си път до сега? Разкажи ни малко повече за него?

Никога не съм била от хората, които знаят какво ще правят с живота си (професионално) още в гимназията, за това и започнах професионалния си път опитвайки различни сфери, професии, задачи. Все още не съм спряла да търся себе си, но вече не очаквам крайна дестинация. Осъзнах, че такава може би никога няма да има и започнах да се наслаждавам на пътешествието. Благодарна съм за всяка възможност, която съм имала и за всяка нова, която се появява пред мен и се старая да се възползвам максимално от всяка от тях.

Какво те вдъхновява?

Намирам вдъхновение навсякъде – в себе си, във всичко наоколо, което поражда емоция в мен, в природата и в хората. Вдъхновяват ме както познати, така и непознати, тези, които се справят с проблеми, които не бих си и представила да имам, тези, които сами си създават нови предизвикателства, тези, които вярват в себе си, но вярват още по-силно в нещо по-голямо от тях самите. Вдъхновяват ме и хората, които знаят как да обичат себе си, но могат и да дават без да очакват нещо в замяна, просто ей така, заради самото даване.

За мен Pitch Bootcamp e…

Страхотна възможност за нова перспектива, нови контакти и нов начин да видиш себе си.