Кой създаде логото на Youth Talent Network и къде е Ивелина след участието си в Pitch Bootcamp II

Запознахме се с Ивелина на 2-то издание на Pitch Bootcamp. Веднага ни стана любимка със своята лъчезарна усмивка и силното желание да се учи и развива постоянно. Тя беше и първият човек, за когото се сетихме, след като основахме Youth Talent Network през 2017г. Имахме си НПО, но то си нямаше лого. А Ивето на драго сърце прие да ни помогне с тази не лесна задача и ние харесахме първото й предложение, беше направо в десетката. И тук е моментът още веднъж да кажем – Благодарим ти, Иве . За цветнаата крушка, за жълтата точка по средата, която дава смисъла и за това, че си имаме супер лого, което така харесваме . Но нека тя сама ви разкаже какво й даде Pitch Bootcamp и накъде продължи след събитието.

Здравей Иве, много се радвамe, чe именно с теб ще започнем да разказваме успешните истории на нашите участници 🙂 Къде те намирам сега? 

Здравейте! Аз също се радвам и съм поласкана, че избрахте една от тези истории да бъде моята. Намирате ме удобно настанена пред бюрото у дома, в компанията на мъркащата ни пухкава котка. А в професионален план – от няколко месеца съм Senior BI Analyst в MobiSystems, които вие вече познавате – те са българска софтуерна компания за разработка на мобилни приложения, чийто основен продукт OfficeSuite успешно се конкурира с Office приложенията на гиганта Microsoft и e в топ бизнес приложенията в app сторовете (store). 

Искаме да те върнем малко назад във времето, на онова събитие в betahaus, на което се запознахме. Кой ти е най-яркияt спомен от тогава? 

Със сигурност най-ярко си спомням усещанията по време на интервютата. Признавам, че до момента, в който се записах за участие в Pitch Bootcamp, се бях явявала на едно единствено интервю за стаж, а тепърва ми предстоеше да се сблъскам с този процес в търсене на професионална реализация, тъй като тъкмо завършвах бакалавърската си степен. Искрено се ужасявах от тази мисъл, a Pitch Bootcamp беше чудесна възможност да се подготвя.
Спомням си колко притеснена и объркана бях на първото интервю. Представянето ми беше хаотично, тъй като през годините развивах различни умения и се бях занимавала с различни неща, които харесвах. Не знаех как да съчетая всичко научено в един логичен ред, който да показва какво мога да предложа на потенциален работодател. Обратната връзка от интервюиращите ми отвори очите именно за това и ми помогна да структурирам ясно своето представяне. Затова и на второто интервю вече бях много по-уверена, по-събрана и целенасочена. Знаех кои са уменията, които са важни, защо са важни и как те се допълват. Бях си изградила визия как да съчетая всичко, което обичам да правя. И го бях направила само за времето между първото и второто интервю.

Смея да твърдя, че това е моментyt, в който започнах да “рисувам очертанията” на това, с което ще се занимавам занапред.   

Как си тръгна от събитието и помогна ли ти то с нещо в твоето последващо развитие? 

Pitch Bootcamp ми позволи да видя себе си през очите на работодателите, пред които ми предстоеше да застана и да се представя. Има много статии, видеа, дори книги, които целят да те подготвят за този процес. Но никои от тях няма да ти дадат съвети според твоите конкретни опит, умения, представяне. Pitch Bootcamp не само дава шанс да изпиташ усещането от първа ръка, но дава и нещо повече – обективна обратна връзка от самия работодател. Такава рядко би получил дори след реално интервю. Това е нещото, което бе най-ценно за мен и смятам, че е ценно за всеки. Освен това, новите запознанства и възможностите, до които те водят, са не по-малко важни.

Можеш ли малко по-подробно да ни разкажеш, какво се случи с теб след това?

Pitch Bootcamp е чудесна възможност за създаване на нови контакти с бизнеса. След интервютата няколко от интервюиращите пожелаха да им изпратя свое CV и така пред мен се откриха нови възможности за реализация, при това в различни направления. Също така, се запознах и с много млади, талантливи и амбициозни хора, с които да споделяме идеи. Тук е моментът да благодаря и на вас, екипът на Youth Talent Network, за гласуваното тогава доверие да създам логото на вашата организация. За мен това беше огромно удоволствие, понеже, като човек, който е участвал в Pitch Bootcamp и е научил толкова много от събитието, силно вярвам в идеята на вашата организация.
Освен всичко това, обратната връзка от интервютата ми помогна да си създам ясна визия за това с какво искам да се занимавам, така че да съчетая всички мои умения и интереси. И така поех по пътя, по който се развивам днес.

Как оценяваш професионалния си път до сега? Кое към момента може да се нарече твой най-голям успех?

Бих казала, че към този момент съм направила едва първите крачки по своя професионален път. Те със сигурност не са били малки, но вярвам, че предстоят още по-големи и вълнуващи предизвикателства. Щастлива съм, че се занимавам с нещо, което ми е интересно и от което уча всеки ден.

Като най-голям успех бих оценила доверието, което от MobiSystems ми гласуваха, да бъда първият човек в BI екипа в компанията. За мен това е огромно признание, голяма отговорност и невероятна възможност и се надявам да оправдая техните очаквания. 

За мен Pitch Bootcamp e…

Всеки от нас знае какви усилия е положил, какви знания е натрупал и какво умее. И обикновено зад всичко това стоят много инвестирани време и труд. Но когато трябва да събереш и представиш всичко това в няколко минути, по начин, по който да убедиш събеседника си да повярва в теб, задачата става много по-сложна. Pitch Bootcamp те учи как да го направиш и ти даваш шанс да опиташ, без да загубиш нищо, а напротив – дори да получиш в замяна ценни съвети. За мен това беше един незаменим урок, който ме научи как по-добре да покажа коя съм аз и какво мога.