Поняко е нужно само леко „побутване“

Днес вашият разказвач на успешни истории ви среща с Юлика и Алекс или както те се наричат "сестри по душа". Юлика е ментор в няколко издания на Pitch Bootcamp, личен бизнес треньор и бизнес психолог по призвание и професия. Алекс е участник в Pitch Bootcamp, част от екипа ни от доброволци и фасилитатор на последното физическо събитие в София. Те се откриха на наше коледно парти и от тога са много свързани една с друга в личен и професионален план. Алекс намери своя ментор, а Юлика мечтания асистент, а защо не и бъдещ бизнес партньор :).

Здравейте момичета 🙂 Къде ви намираме днес?

Юлика:  Здравейте и благодаря за поканата! Намирате ме в моя дом в София, в разгара на втория семестър в университета и по средата на няколко важни за мен проекта с любими партньори. Тъй като си взех кратка почивка, определено съм заредена и енергична.

Aлекс: Здравейте, мили хора, благодаря за поканата и много се радвам, че отново имаме допирни точки. В момента се намирам към края на работния ден, в нов офис в сърцето на София, с голяма усмивка. След 4 кафета ми е лесно да кажа, че съм на добро място. В късния следобед приключвам работа по уебинар с Юлика и други проектни задачи. 

Алекс, ти извървя дълъг път с нас. Кой е най-яркият ти спомен от всички тези моменти? 

Pitch Bootcamp е много важно за мен събитие, тъй като дава много стойност за нас – младите хора. Без да звучи преувеличено, един уикенд може да открие нови хоризонти за младежите и да е първи стъпки в кариерата на участниците. След като бях участник преди повече от три години, намирам формата за едно от най-свежите и смислени събития за кариерно развитие. На мен ми даде ценни контакти, практически знания и много позитивни емоции, които до ден днешен помня. Смятам, че е много важно предаването нататък, затова после се включих и като част от екипа. Потенциалът на нашето поколение има нужда от начален тласък, а Pitch Bootcamp го дава по приятен и интересен начин. 

Юле, ти си ментор на няколко наши събития. Тук може би е мястото и да споменем, че ти имаш голяма заслуга за слогана “ Ела на Pitch Bootcamp, вдъхнови се”, който беше водещ на няколко наши събития. Кажи ми кой е твоят най-запомнящ се момент и какво те връща всеки път на събитието.

Юлика: О, това е един чудесен спомен, когато търсехме емоционално-мотивационната връзка между Pitch Bootcamp и младежите у нас. Всички ние наистина имаме нужда понякога да си позволяваме да се вдъхновяваме. 

Имам много запомнящи се моменти във формата, защото всяко събитие ми носи нови идеи, емоции и философии. Откривам си всеки път интересни и ценностно-ориентирани личности, с които пренасяме контакта си и в по-професионален план. Обичам работата си като приложен бизнес психолог и ми е хубаво, че в този формат попадат толкова хора, на които чуждото благополучие им е важно. И все пак, най-ценни са ми двете “сестри по душа”, които намерих именно чрез вас – Алекс и Ани, които от тогава са до мен и в личен, и в професионален план.

Разкажете ни как се открихте.

Снимки от коледното парти

Aлекс: Ооо, спомням си историята много ясно. Всъщност за мен Юлика беше коледен подарък – в буквален и преносен смисъл. Екипът на ПБ беше организирал коледно парти (за което съм искрено благодарна). През това време тъкмо се бях научила какво означава менторство и осъзнавах, че е важно всеки млад човек да е подкрепен от някого в професионалното си развитие. 

На същото парти Диди и Ели леко ме “ побутнаха” да се запозная с Юлика, защото е бизнес треньор, а по това време активно се занимавах с тренинги за младежи и имах амбиция да превърна това в професията си. Тааа веднага щом Юлика дойде … се залепих за нея, а още по-странното беше, че ние бяхме облечени почти идентично – непретенциозни дънки, блуза и жилетка с кецове. По едно време случайно си погледнах телефона и осъзнах, че 3 часа са минали в разговори с Юлика. Бях супер вдъхновена колко лесно си намерихме общи теми и как гледните ни точки се доближаваха. След няколко дни звъннах на Юлика и директно й казах, че търся своя ментор (разбира се, бях притеснена) и определено бях премислила всички варианти. Юлика се съгласи, а аз, да си призная, подскочих няколко пъти от щастие. 

Та точно преди коледа, на партито за ментори и доброволци чрез мрежата на Pitch Bootcamp, срещнах един от най-любимите си хора. 

Следва продължение…